INFORMACIÓ PROPERA CAMINADA CULTURAL


JA TENIM AQUÍ LA PRIMERA CAMINADA CULTURAL VESPERTINA DE L'ANY.
I és que quan arriba l'estiu, les caminades culturals passen de realitzar-se diumenge al matí a fer-se dissabte al vespre per tal de minimitzar les fortes calors que tenim a la comarca de les Garrigues durant l'estiu.
I per al DISSABTE 1 DE JULIOL hem preparat una caminada cultural que creiem que serà molt interessant ja que visitarem una infraestructura rellevant de la comarca; el PANTÀ I PRESA DE L'ALBAGÉS!La ruta circular constarà de 10km, amb sortida a les 18.30h des del passeig de l'Albagés i anirem direcció al PANTÀ on allí, un responsable de l'obra ens explicarà detalladament tota la infraestructura, característiques i el funcionament de la presa i pantà.

La presa de l'Albagés, a la vall del riu Set, s'ha projectat com una peça de regulació que emmagatzema els cabals procedents de l'embassament de Rialb a través del Canal Segarra-Garrigues, punt d'inici del canal.
Tindrà una capacitat de prop de 80 hectòmetres cúbics, equiparable a la presa d'Oliana.
S'ha projectat com una presa de materials solts de 85 metres d'alçada sobre la llera i de 90 metres sobre els fonaments.

Visitarem:
- LA CASETA DE COMPORTES, PASSAREM PER LA GALERIA, i DESCOBRIREM EL FUNCIONAMENT DE LA CAMBRA DE COMPORTES.

- PASSAREM PEL SOBREEIXIDOR, PER LA CORONACIÓ DE LA PRESA i ANIREM FINS AL PEU DE PRESA on tindrà lloc l'AVITUALLAMENT. 

- VEUREM UNA CABANA DE VOLTA I UN ALJUB durant el recorregut.

- A L'ARRIBADA a les piscines HI HAURÀ SOPAR (entrepà + beguda) + BANY NOCTURN (22 h - 23.59h).

El plànning que seguirem serà el següent:


I com sempre, la ruta serà GUIADA, i aquest cop a més del tècnic de cultura que ens acompanya sempre, comptarem amb un responsable de l'obra i ens explicarà de primera mà totes les peculiaritats, complexitats i característiques de la presa i pantà de l'Albagés.


LLOC DE TROBADA:
Trobareu l’enllaç a google maps per a veure el LLOC DE TROBADA i COM ARRIBAR-HI des del vostre poble (CLIQUEU A SOBRE DE LA SEGÜENT IMATGE):

https://www.google.es/maps/dir//41.4487284,0.7394062/@41.4481355,0.7387893,273m/data=!3m1!1e3

Per a INSCRIVIR-VOS, CLIQUEU A LA SEGÜENT IMATGE: 
  Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada